Magyarország városai 6. FKERES

Magyarország városai 6. FKERES

 

 

Magyarországon 2013. július 15-én 346 város volt. Feladata a városok adatainak elemzése, illetve egy adott nevű város adatainak kikeresése lesz. (A rendelkezésére álló közigazgatási adatok a 2013. július 15-i, a területi és népességi adatok pedig a 2012. január 1-jei állapotnak felelnek meg.)

6. Az A4-es cellában egy város nevét találja. Képlet segítségével jelenítse meg a B4:F4 tartomány celláiban az adott város megfelelő adatait a munkalap alsó részén lévő táblázatból! Ügyeljen arra, hogy a város nevének módosítása esetén a B4:F4 tartomány értékei automatikusan frissüljenek!

Keressük meg a városhoz tartozó megfelelő adatokat az FKERES függvény segítségével.

 FKERES -  Egy táblázat bal szélső oszlopában megkeres egy értéket, és a megtalált értékhez tartozó sorból a megadott oszlopban elhelyezkedő értéket adja eredményül; alapesetben a táblázatnak növekvő sorrendbe rendezettnek kell lennie.

Képlete:

=FKERES(keresési_érték; tábla; oszlop_szám; [tartományban_keres])

keresési_érték - az A4 cellában megjelenített város - a le kell zárni, mert a ez a város az irányadó $A$4

tábla : A36:F381 , le kell zárni, mert másolásnál a tábla nem csúszhat el. 

oszlop_szám 2, mert a tábla 2. oszlopára van szükség, a következőben 3, majd 4 , 5 és 6 . Sajnos másolásnál nem változik, ezért ezt át kell javítani.

tartományban_keres  ha 1 értéket ad meg, visszatérési érték kereséséhez közelítő egyezést szeretne előírni, vagy a 0 értéket, ha pontos egyezést szeretné. Ha nem ad meg semmit, az alapértelmezett érték az 1, vagyis a közelítő egyezés. Közelítő egyezést szeretnénk, ezért nem írunk oda semmit. Pontos értéket szeretnénk, ezért 0.

Képlete:

 =FKERES($A$4;$A$36:$F$381;2;0)

Eredmény:

varosadat_6.jpg