Étlap 12. Diagram
Étlap 12. Diagram
Egy étteremnek jó árakat és egészséges ételeket kell biztosítania, hogy versenyben maradhasson a konkurenciával. Egy étterem étlapjának alapadataiból kell menüket összeállítania, valamint akciós és kedvezményes árakat meghatároznia. A forrásállományban rendelkezésre állnak ételkategóriákba rendezetten az ételek megnevezései, egy-egy adag energiaértéke, szénhidrátmennyisége és ára.
12. Készítsen külön lapra oszlopdiagramot, amin az egyes desszertek energiaértéke olvasható le! A diagram címe legyen „Desszertek energiatartalma (kcal)”! A diagramhoz ne tartozzon jelmagyarázat! A vízszintes tengelyen az ételek neve legyen olvasható!
Jelöljük ki a C49:D58 cellatartományt.
Beszúrás - Diagramok - Ajánlott diagramok - Minden diagram - Oszlop - OK.
Jobb egérgomb a diagramon - Diagram áthelyezése - Új munkalap - OK.
Kattintsunk a "Diagramcím"-re duplán, és írjuk át : „Desszertek energiatartalma (kcal)” -re.
A vízszintes tengelyen az ételek neve olvasható.
Eredmény:
Hogyan oldanád meg?
13. A diagramon eltérő színezéssel emelje ki a legkisebb és a legnagyobb energiaértékű desszerthez tartozó oszlopot! (A színezéssel történő kiemelésnek nem kell követnie az alapadatok esetleges változását.)