Pénzfeldobás 1. Munkalap létrehozás
2024. április 13. írta: Excelkezdő

Pénzfeldobás 1. Munkalap létrehozás

Pénzfeldobás 1. Munkalap létrehozás

 

 Előfordulnak olyan helyzetek, amikor nem tudunk két lehetőség közül választani, és a szerencsére bízzuk a döntést. Például feldobunk egy érmét, és megnézzük, hogy melyik oldalára esett. Az érme azon oldalát, amelyiken az értéke szerepel, írásnak hívjuk, a másik oldalát fejnek nevezzük.

Ha az érmét többször egymás után feldobjuk, és közben minden dobás után feljegyezzük, hogy fej vagy írás lett a dobás eredménye, egy dobássorozatot kapunk. 

Ebben a feladatban dobássorozatok vizsgálatával foglalkozunk. Táblázatkezelő program segítségével oldja meg a következő feladatokat! A megoldáshoz szükséges szövegek megtalálhatók a szovegek.txt UTF-8 kódolású állományban.

1.  Nyisson meg a táblázatkezelő programban egy üres munkafüzetet! Az első munkalapot nevezze át dobások névre, és ezen a munkalapon dolgozzon! Munkáját fejiras néven mentse el a táblázatkezelő program alapértelmezett formátumában!

 Nyissunk üres munkafüzetet!

Kijelöljük a munkafüzet nevét - duplán kattintunk rá -, majd átnevezzük.

                

 

Mentsük el:

Fájl - Mentés

 

A bejegyzés trackback címe:

https://excelkezdo.blog.hu/api/trackback/id/tr9418378125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása