Pénzfeldobás 9. Beszúrás
2024. április 21. írta: Excelkezdő

Pénzfeldobás 9. Beszúrás

Pénzfeldobás 9. Beszúrás

 

 

Előfordulnak olyan helyzetek, amikor nem tudunk két lehetőség közül választani, és a szerencsére bízzuk a döntést. Például feldobunk egy érmét, és megnézzük, hogy melyik oldalára esett. Az érme azon oldalát, amelyiken az értéke szerepel, írásnak hívjuk, a másik oldalát fejnek nevezzük.

Ha az érmét többször egymás után feldobjuk, és közben minden dobás után feljegyezzük, hogy fej vagy írás lett a dobás eredménye, egy dobássorozatot kapunk. 

Ebben a feladatban dobássorozatok vizsgálatával foglalkozunk. Táblázatkezelő program segítségével oldja meg a következő feladatokat! A megoldáshoz szükséges szövegek megtalálhatók a szovegek.txt UTF-8 kódolású állományban.

9. Szúrja be az erme100.png képet a munkalapra! Ha szükséges, méretezze át az oldalarányok megtartásával, és helyezze el úgy, hogy az F12:G16 tartomány cellái előtt jelenjen meg!

 Szúrjuk be a képet:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://excelkezdo.blog.hu/api/trackback/id/tr318385923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása