Drónreptetés 8.-MAX
2024. március 18. írta: Excelkezdő

Drónreptetés 8.-MAX

Drónreptetés 8.-MAX

 

 

A robotikaszakkör diákjai egy drónt építettek, amely a repülési adatokat is rögzíti. A drón minden másodpercben eltárolja, hogy milyen magasan repül, és az előző irányhoz képest mennyit fordul. Az Ön feladata a mért értékek feldolgozása táblázatkezelő program felhasználásával. 

A drón irányát egy olyan iránytű alapján adjuk meg, amelyben a beosztások egész fokonként vannak. A 0 fok észak, 90 fok kelet, 180 fok dél és 270 fok nyugat. A drón felszálláskor automatikusan észak felé fordul, vagyis az iránya ekkor 0 fok lesz. Ezután kezdi rögzíteni az adatokat.

8. A H8-as cellába írja (vagy másolja) be a "Legnagyobb elért magasság (cm): " szöveget! A K8-as cellában jelenítse meg a B oszlopban található magasságértékek közül a legnagyobbat!

Írjuk be a  "Legnagyobb elért magasság (cm): " szöveget a H8 cellába!

A K8-as cellában jelenítse meg a B oszlopban található magasságértékek közül a legnagyobbat!

A maximálisan legnagyobbat a MAX függvénnyel határozhatjuk meg:

Képlete:

 =MAX(szám1;szám2;....szám255)

szám1;szám2;....szám255 : a B oszlop, B2:B201

=MAX(B2:B201)

 Tehát a legnagyobb magasságérték: 889 cm.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://excelkezdo.blog.hu/api/trackback/id/tr418355881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása