Posta 9. Diagram

Posta 9. Diagram

 

Az egyik postai szolgáltatásokat végző hivatal forgalommérést végez, hogy az ügyfelek elvárásainak jobban meg tudjon felelni. A hivatal vezetőjéhez több panasz érkezett a hosszú várakozási idők miatt.
A postahivatal bejáratánál ügyfélhívó terminál üzemel, amely a szolgáltatás kiválasztása után sorszámot nyomtat, és ezt elektronikusan is rögzíti. A hivatal dolgozói az ügyfél kiszolgálásának befejezési idejét is elektronikusan rögzítik. A forrásállományban rendelkezésre áll az egyik munkanapon 8 és 9 óra között érkezett ügyfelek sorszáma, érkezési és távozási időpontja.

9. A csomagszolgáltatást igénybevevők hivatalban töltött idejének szemléltetésére készítsen sávdiagramot az értékeket tartalmazó cellák mellé úgy, hogy mindegyik mellett a hozzátartozó sáv jelenjen meg! A diagramnak ne legyen jelmagyarázata, címe és tengelyfelirata! A sávokat színezze pirosra! A diagram elhelyezését és méretét állítsa be úgy, hogy az adatokat ne takarja, és az S oszlopon ne nyúljon túl! (Ha a táblázatkezelő program nem támogatja az időértékek ábrázolását a diagramon, akkor az O oszlopban alakítsa át a hivatalban töltött időt másodpercekké, és így jelenítse meg.

 

Jelöljük ki  az N2:N9 cellaintervallumot.

Beszúrás - Ajánlott diagramok - Minden diagram - Sáv - OK.

Kattintsunk a diagramra.

Diagramtervezés - Diagramelrendezések - Diagram-összetevő hozzáadása - Tengelyek elsődleges vízszintes és függőleges , ha van a diagramban, akkor kattintsuk ki - Diagramcím : Nincs .

Dupplán kattintva a diagram sávjaira megjelenik jobb oldalt a segítő tábla.

Adatpont formázás - Adatsor beállításai - Térköz szélessége : 150 %.

Mozgatással , igazítással még szépíthetünk. 

Kattintsunk a sávokra.

Adatpont formázás - Adatsor beállításai -Kitöltés és vonal - Kitöltés : Piros.

Eredmény:

kep_2024-08-16_165203887.png