2024. júl 03.

Üvegválogató 1. Adatbevitel

írta: Excelkezdő
Üvegválogató 1. Adatbevitel

Üvegválogató 1. Adatbevitel

 

Az élelmiszerboltokban a nem visszaváltható üvegeket is összegyűjtik és újrahasznosítást végző üzembe szállítják. Az üvegeket – válogatás nélkül – 20 üveg tárolására alkalmas rekeszekbe gyűjtik és szállítják. Minden rekeszről feljegyezték, hogy hány fehér, zöld, illetve barna üveget tárol. A különböző boltokból beszállított rekeszek adatai állnak rendelkezésére az UTF-8 kódolású szallitolevel.txt állományban.

  1. Töltse be a tabulátorokkal tagolt, UTF-8 kódolású txt szövegfájlt a táblázatkezelő munkalapjára az A1-es cellától kezdődően! Munkáját a táblázatkezelő alapértelmezett formátumában valogato néven mentse!

A táblázatban a következő adatok állnak rendelkezésére: a rekeszt a kilenc üzlet közül melyikből szállították a feldolgozó üzembe, a szállítás napja és az üvegek száma szín szerint. Az üzleteket sorszámuk azonosítja. A táblázatot 150 beérkezett rekesz adatainak feldolgozására készítse fel! A megoldás során végig vegye ezt figyelembe!

Nyissunk meg egy üres Excel munkafüzetet.

Töltsük be a szallitolevel.txt szövegfájlt.

Fájl - Megnyitás - Tallóz - Fájl típusa: Minden fájl - Keressük meg a szallitolevel.txt fájlt és nyissuk meg.

Menjünk végig a Szövegbeolvasó varázslóval. 

Ha mindent elfogadtunk, akkor Befejezés.

Jelöljük ki a teljes munkafüzetet, majd legszélesebben kijelöl (Kattintsunk a fejléc oszlopelválasztó függőleges csíkra)

Mentsük el.

Fájl - Mentés másként - Tallóz - Fájl-Típus : Excel munkafüzet - Fájl neve : valogato - Mentés.

Eredmény:

kep_2024-07-02_140330618.png

Szólj hozzá

Feladat Példa EXCEL Táblázatkezelő Excelkezdő blog Adatbevitel Üvegválogató