2024. máj 23.

Vegyszerek 1. Adatbevitel

írta: Excelkezdő
Vegyszerek 1. Adatbevitel

Vegyszerek 1. Adatbevitel

 

 Az iskolai laboratóriumban fogytán vannak a vegyszerek. Az adatok.txt állományban rendelkezésre állnak az aktuális rendelés adatai. 

Táblázatkezelő program segítségével oldja meg a következő feladatokat!

1. Töltse be a tabulátorokkal tagolt, UTF-8 kódolású adatatok.txt szövegfájlt a táblázatkezelő munkalapjára az A1-es cellától kezdődően! Munkáját vegyszerek néven mentse el a táblázatkezelő alapértelmezett formátumában! A munkalap neve "vegyszerrendelés" legyen!

Nyissunk meg egy üres excel munkafüzetet. - Fájl - Megnyitás - Tallózás - Fájl formátumot állítsuk át Minden fájl - ra - Keressük meg az adatok.txt fájlt - Nyissuk meg.

Elindul a Szövegbeolvasó varázsló - 1. oldal - UTF- 8 , és a tagolás is jó - Tovább - 2. oldal - Tabulátorokkal tagolt - Tovább - 3. oldal - Itt is jó minden - Befejezés.

Jelöljük ki a teljes munkafüzetet a bal felső sarkán levő háromszöggel, majd kattintsunk az oszlopokat elválasztó vonalra a fejléc betűi között - Így minden cella látható lesz.

Nevezzük át a munkalapot:

Kattintsunk a munkalap alján levő adatok címre, és dupla kattintás után megváltoztathatjuk vegyszerrendelés címre.

Mentsük el:

Fájl - Mentés másként - Tallózás - Fájl típusa - Excel munkafüzet - Fájlnév: írjuk át adatok - ról vegyszerek -re - Mentés.

Eredmény:

vegyszerek_1.jpg

 

 

 

Szólj hozzá

Példa EXCEL Vegyszerek Táblázatkezelő Excelkezdő blog Adatbevitel