E-bike kölcsönző 2.
2024. május 06. írta: Excelkezdő

E-bike kölcsönző 2.

E-bike kölcsönző 2.

 

Egy kerékpáros túraszervező és kölcsönző vállalkozás elektromos kerékpárok kölcsönzésével bővítette szolgáltatásait a túrákon tapasztalható egyre nagyobb e-bike iránti igény miatt. Kezdetben 10 darab különböző típusú és felszereltségű e-bike állt rendelkezésre. A kerékpárokat, amelyeket el is neveztek, teljes napra adták bérbe. A vállalkozás vezetői egy hónap kölcsönzési adatait rögzítették, és ezek alapján a gazdaságosságra kíváncsiak. Feladata a kölcsönzési adatok elemzése.

A kolcsforr.txt állományban rendelkezésre állnak a biciklik nevei, hogy férfiaknak vagy nőnek ajánlottak-e, a napi bérleti díjak, valamint minden kölcsönzés első és utolsó napja június hónapban. 

2. Számítsa ki a D2:D55 tartomány celláiban, hogy az egyes e-bike kölcsönzések hány naposak voltak (az időtartamba a kölcsönzés első és utolsó napja is beleszámít)!

Láthatjuk, hogy a hónap első kölcsönzése elsejétől másodikáig tartott az két nap. Ha 2-1=1 nap, ehhez ha hozzáadunk 1 napot, akkor megkapjuk a tényleges kölcsönzési napok számát.

=C2-B2+1

Másoljuk végig a jobb alsó sarokban levő négyzetre duplán kattintva.

A bejegyzés trackback címe:

https://excelkezdo.blog.hu/api/trackback/id/tr7718397121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása