E-bike kölcsönző 1. Adatbeolvasás
2024. május 05. írta: Excelkezdő

E-bike kölcsönző 1. Adatbeolvasás

E-bike kölcsönző 1.

 

Egy kerékpáros túraszervező és kölcsönző vállalkozás elektromos kerékpárok kölcsönzésével bővítette szolgáltatásait a túrákon tapasztalható egyre nagyobb e-bike iránti igény miatt. Kezdetben 10 darab különböző típusú és felszereltségű e-bike állt rendelkezésre. A kerékpárokat, amelyeket el is neveztek, teljes napra adták bérbe. A vállalkozás vezetői egy hónap kölcsönzési adatait rögzítették, és ezek alapján a gazdaságosságra kíváncsiak. Feladata a kölcsönzési adatok elemzése.

A kolcsforr.txt állományban rendelkezésre állnak a biciklik nevei, hogy férfiaknak vagy nőnek ajánlottak-e, a napi bérleti díjak, valamint minden kölcsönzés első és utolsó napja június hónapban. 

1. Töltse be a tabulátorokkal tagolt, UTF-8 kódolású kolcsforr.txt szövegfájlt a táblázatkezelő munkalapjára az A1-es cellától kezdődően! Munkáját kolcsonzo néven mentse el a táblázatkezelő alapértelmezett formátumában!

Nyissuk meg a kolcsforr.txt fájlt.

 

A kódolást állítsuk át UTF-8-ra.

Befejezés után az eredmény:

 Jelöljük ki a munkalap bal felső sarkán levő háromszög segítségével a teljes munkalapot, majd az oszlopelválasztó vonal segítségével az oszlopokat formázzuk legszélesebbé. 

A munkafüzetet mentsük el kolcsonzo néven Excel-munkafüzet formátumban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://excelkezdo.blog.hu/api/trackback/id/tr2118396759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása