Ásványvizek 2. Adatok
2024. április 23. írta: Excelkezdő

Ásványvizek 2. Adatok

Ásványvizek 2. Adatok

 

Hazánkban számos helyen hoznak a felszínre és palackoznak ásványvizeket, termelésüket szigorú előírások szabályozzák. A forrásokat, kutakat hatóságilag számontartják, a termékek minőségét pedig folyamatosan ellenőrzik. A palackozott termékek címkéi felvilágosítást adnak az ásványvíz összetételéről, jellegéről.

Ebben a feladatban néhány magyarországi lelőhely ásványvizének összetételével foglalkozunk. Az asvanyianyagok. txt UTF-8 kódolású állomány adataiból megtudható, hogy adott lelőhelyeken palackozott ásványvíz 1 literében néhány ásványi anyagból mekkora mennyiség található.

Feladata az adatok elemzése és megjelenítése lesz táblázatkezelő program segítségével.

2. A G17:K17 tartomány celláiban adja meg, hogy az adott oszlopban található ásványi anyagból mennyi egy felnőtt napi szükséglete! Kalciumból például 900 milligramm, káliumból 3500 milligramm stb. Az alábbi szöveget és adatokat gépelje be a fenti tartomány celláiba!

Gépeljük be a megadott szükségleteket, majd keretezzük be!

A bejegyzés trackback címe:

https://excelkezdo.blog.hu/api/trackback/id/tr1318387467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása