Drónreptetés 12-13. Diagram formázás
2024. március 22. írta: Excelkezdő

Drónreptetés 12-13. Diagram formázás

Drónreptetés 12-13.- Diagram formázás

 

A robotikaszakkör diákjai egy drónt építettek, amely a repülési adatokat is rögzíti. A drón minden másodpercben eltárolja, hogy milyen magasan repül, és az előző irányhoz képest mennyit fordul. Az Ön feladata a mért értékek feldolgozása táblázatkezelő program felhasználásával. 

A drón irányát egy olyan iránytű alapján adjuk meg, amelyben a beosztások egész fokonként vannak. A 0 fok észak, 90 fok kelet, 180 fok dél és 270 fok nyugat. A drón felszálláskor automatikusan észak felé fordul, vagyis az iránya ekkor 0 fok lesz. Ezután kezdi rögzíteni az adatokat.

12. A diagram címének a "Repülési magasság változása" szöveget állítsa be! Az Y tengely a magasságértékeket tartalmazza, felirata a Magasság (cm)"  legyen! Az X tengely az időpontokat tartalmazza, felirata az "Idő (mp), osztásköze és a feliratok jelenjenek meg és intervallumuk pedig 10 egység legyen!

Előző feladat befejezése után így néz ki a diagramunk:

 

 A diagram címének a "Repülési magasság változása" szöveget állítsa be!

Duplán kattintva a diagram címére, engedi szerkeszteni az ott levő szöveget. Szerkesztés után:

Az Y tengely a magasságértékeket tartalmazza, felirata a Magasság (cm)"  legyen! - Ezt a részt már az előző feladatnál megtettük.

Az X tengely az időpontokat tartalmazza, felirata az "Idő (mp), osztásköze és a feliratok jelenjenek meg és intervallumuk pedig 10 egység legyen! - Ezt a részt már az előző feladatnál megtettük.

13. Jelmagyarázatként a "Repülési magasság (cm)" szöveget állítsa be alulra! A diagram bal felső sarka a H12 cellánál kezdődjön, szélessége 14-16 közötti, magassága pedig 7-9 cm közötti legyen! 

Jelmagyarázatként a "Repülési magasság (cm)" szöveget állítsa be alulra! - Ezt a részt már az előző feladatnál megtettük.

A diagram bal felső sarka a H12 cellánál kezdődjön, szélessége 14-16 cm közötti, magassága pedig 7-9 cm közötti legyen! 

 Duplán kattintva a diagram külső keretére, megjelenik a jobb oldali beállítási menüsor:

Itt tudjuk módosítani a diagram Magasságát és szélességét:

Eredmény:

A bejegyzés trackback címe:

https://excelkezdo.blog.hu/api/trackback/id/tr3718360713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása