Fasor 6.- DARABHA
2024. március 04. írta: Excelkezdő

Fasor 6.- DARABHA

Fasor 6.- DARABHA

 

 

 Egy település önkormányzata néhány közterületén fasorokat kíván kialakítani, és tervei alapján ősszel facsemetéket vásárol, majd ültet e.

   A telepites.txt állományban minden közterülethez rendelkezésére áll fafajta szerint a facsemeték száma, a faiskola neve és a szállítás időpontja. Egy-egy fafajtát ugyanaz a faiskola szállítja az adott helyszínekre.

 Feladatok: 

6. Számítsa ki másolható függvénnyel a "Tételek" címke alatti cellákban minden fafajtára, hogy hány helyszínre lesznek elültetve!

Kérdés másként fogalmazva, hány darab helyszínre lesznek elültetve? Számoljon össze mindent, ami egy feltételnek megfelel.

Ezek alapján a DARABHA függvényre van szükségünk ennél a feladatnál.

Képlete: 

=DARABHA(Tartomány;kritérium) ahol a 

Tartomány: az eredeti táblázat B oszlopa (B2:B41), ahol a fafajták vannak feltüntetve, nem változik, tehát ha hiba nélkül másolhatóvá szeretnénk tenni, akkor F4 billentyűvel, vagy a $ jel beírásával rögzíthetjük a táblázatot.

Kritérium: a cellához tartozó fafajta

=DARABHA(B$2:B$41;G7)

Dupla kattintás a cella jobb alsó sarkán levő kis négyzetre, és hiba nélkül végigmásolja a képletet, így megadva, hogy minden fafajta hány helyszínre lesz elültetve.

A bejegyzés trackback címe:

https://excelkezdo.blog.hu/api/trackback/id/tr8818343375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása