Fasor 1. - Adatbevitel txt fájlból 2.
2024. február 29. írta: Excelkezdő

Fasor 1. - Adatbevitel txt fájlból 2.

Fasor 1.- Adatbevitel txt fájlból 2.

 

   Egy település önkormányzata néhány közterületén fasorokat kíván kialakítani, és tervei alapján ősszel facsemetéket vásárol, majd ültet e.

   A telepites.txt állományban minden közterülethez rendelkezésére áll fafajta szerint a facsemeték száma, a faiskola neve és a szállítás időpontja. Egy-egy fafajtát ugyanaz a faiskola szállítja az adott helyszínekre.

 Feladatok:

1. Töltse be a tabulátorokkal tagolt, UTF-8 kódolású telepites.txt szöveges állományt a táblázatkezelő program munkalapjára az A1-es cellától kezdődően! Munkáját fasor néven mentse a program alapértelmezett formátumában!

               a)  Nyissunk egy üres excel munkalapot! 

Fájl - Megnyitás - Tallóz és keressük meg hova mentettük el a telepites.txt fájlt. Az 1. feladat kimondja, hogy szöveges állomány, ezért állítsuk át : 

Ha megvan nyissuk meg!

Megjelenik egy szövegbeolvasó varázsló.

1. feladatban szerepel, hogy tabulátorokkal tagolt, tehát a Tagolt kiválasztás megfelelő nekem. UTF-8 kódolás is meg lett adva a feladatban. Tehát az is megfelel.

Látjuk a felajánlott mintán, hogy az adatok fejlécet tartalmaznak.

Tovább

 

 1. feladat tartalmazza, hogy tabulátorokkal tagolt, kiválasztjuk. Tovább.

 Befejezés, és már be is szúrta a kívánt txt fájlt az excelünkbe.

Mentsük el fasor néven, de vigyázzunk, mivel utoljára Szövegfájlt nyitottunk meg, így át kell állítanunk Excel-munkafüzetre a Fájl tipusát.

Fasor néven el lett mentve a munkafüzetünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://excelkezdo.blog.hu/api/trackback/id/tr3918340617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása