Segítők 5. - Számoljuk össze
2024. február 21. írta: Excelkezdő

Segítők 5. - Számoljuk össze

Segítők 5.- Számoljuk össze

  

Feladat:

        Három testvér a nyáron vállalta, hogy minden nap legalább az egyikük meglátogatja a szomszédban élő idős bácsit. Ha kell, bevásárolnak, segítenek a ház körül, vagy egyszerűen csak beszélgetnek vele. A vállalásukat teljesítették is.

       5. Az A33-as cellába jegyezze be a "Látogatások száma" szöveget! A C33:E33 tartomány celláiban határozza meg, hogy az egyes testvérek hány alkalommal látogatták meg a bácsit!

A A33 és a B33 cella egyesítésével könnyen elfér a "Látogatások száma" szöveg, jobbra igazítva még úgy is néz ki, mint a feladat példájában látszik.

Cellák egyesítése kijelölve az egyesíteni kívánt cellákat: Cellaformázás - Igazítás - Cellák egyesítésével. Ugyanitt meg is tudjuk határozni, hogy jobbra igazítva jelenjen meg a szöveg.

Avagy még egyszerűbben : 

Kijelölés után rákattintunk a Cellaegyesítésre.

Látogatások száma: 

A látogatások számát a DARAB függvénnyel tudjuk a legegyszerűbben meghatározni.

C33 :  =DARAB(C2:C32) eredmény:

Látjuk, hogy a C33 cella is Idő formátumban van megadva, ahhoz, hogy nekünk a kívánt szám formátum jelenjen meg, át kell formázni a C33 -as cellát:

Egyszerűen átállítjuk Szám formátumra, vagy Cellák formázása (Ctrl+1) Szám fül kiválasztása után a kívánt számformátumot ki tudjuk választani.

Megfogom a kijelölt C33 cella jobb alsó sarkában levő négyzetet, és végighúzom a cellát a D33 és E33 cellán is, és már ki is töltötte helyettünk a cellákat az Excel a megfelelő függvénnyel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://excelkezdo.blog.hu/api/trackback/id/tr7718328315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása