Kerékpárverseny 5. DARAB
2024. április 26. írta: Excelkezdő

Kerékpárverseny 5. DARAB

Kerékpárverseny 5. DARAB

 

A Transcontinental Race (TCR) egy állóképességet tesztelő kerékpárverseny. A verseny célja az Európát átszelő legalább 4000 km-es táv teljesítése legfeljebb két hét alatt. Minden versenyző csak magára számíthat, nincs segítsége, tehát mindent magával kell vinnie, amire szüksége lesz. A versenyen négy ellenőrző pont van, ezeken a versenyzőnek át kell haladnia, de amúgy az útvonal a versenyzőn múlik. Mindenkinél van egy nyomkövető eszköz, amely folyamatosan rögzíti az adatokat. 

Ebben a feladatban a 8. alakalommal megrendezett TCR verseny egyéni versenyzőinek adataival kell dolgoznia. A 2022-es verseny egyéni indulóinak adatait a tcr8_egyeni.txt fájl tartalmazza. A feladatok elkészítéséhez szüksége lesz a tcr8_stat.txt állományra is. Mindkét fájl tabulátorokkal tagolt és UTF-8 kódolású.

A következő feladatokat a statisztika munkalapon kell megoldania.

5. A B2-es cellában határozza meg az egyéni versenyen indulók számát!

 Számoljuk meg hány induló van a DARAB függvény segítségével!

Képlete:

=DARAB(érték1;érték2)

érték1 :  kötelező cellahivatkozás, amelyen belül kéri a számolást : egyéni munkalap A oszlop

Miután beírtuk az "=" jelet, kiválasszuk a DARAB függvényt tabulátorral - átkattintunk az egyéni munkalapra - felső sorban az A oszlopra kattintunk, majd enter, és megkapjuk az eredményt.

Képlete:

=DARAB(egyéni!A:A)

A bejegyzés trackback címe:

https://excelkezdo.blog.hu/api/trackback/id/tr9218390359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása