Kerékpárverseny 1.
2024. április 18. írta: Excelkezdő

Kerékpárverseny 1.

Kerékpárverseny 1.

 

 A Transcontinental Race (TCR) egy állóképességet tesztelő kerékpárverseny. A verseny célja az Európát átszelő legalább 4000 km-es táv teljesítése legfeljebb két hét alatt. Minden versenyző csak magára számíthat, nincs segítsége, tehát mindent magával kell vinnie, amire szüksége lesz. A versenyen négy ellenőrző pont van, ezeken a versenyzőnek át kell haladnia, de amúgy az útvonal a versenyzőn múlik. Mindenkinél van egy nyomkövető eszköz, amely folyamatosan rögzíti az adatokat. 

Ebben a feladatban a 8. alakalommal megrendezett TCR verseny egyéni versenyzőinek adataival kell dolgoznia. A 2022-es verseny egyéni indulóinak adatait a tcr8_egyeni.txt fájl tartalmazza. A feladatok elkészítéséhez szüksége lesz a tcr8_stat.txt állományra is. Mindkét fájl tabulátorokkal tagolt és UTF-8 kódolású. 

1. Töltse be a tcr8_egyeni.txt szövegfájlt a táblázatkezelőbe az A1-es cellától kezdődően! A munkalap neve egyéni legyen! Munkáját tcr8 néven mentse el a táblázatkezelő alapértelmezett formátumában!

A táblázat a versenyzők rajtszámát és nevét, a négy ellenőrző ponton és a célon való áthaladás időpontját, valamint a megtett távot tartalmazza. Ha nincs időadat, akkor a versenyző vagy feladta a versenyt, vagy nem a szabályoknak megfelelően versenyzett, és ezért az adott pont előtt kizárták.

Üres Excel munkafüzet megnyitása után megnyitjuk a tcr8_egyeni.txt fájlt.

 

Befejezés után az eredmény:

Jelöljük ki a munkalapot, és az oszlopokat igazítsuk:

Háromszöggel kijelöljük és a függőleges vonallal igazítunk.

Eredmény:

Barátságosabb.

Munkalapot nevezzük át:

Kétszer kattint a nevén, és átnevezhetjük.

Mentsük el : Fájl - Mentés - Excel-munkafüzet-re átállítjuk a típust - tcr8

 

A bejegyzés trackback címe:

https://excelkezdo.blog.hu/api/trackback/id/tr2418384247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása